Pişmeyen Tart

MALZEMELER

Tabanı için;

  • 90 adet çiğ fındık( yaklaşık 1 su bardağı)
  • 2 su bardağı yulaf
  • 2 yemek kaşığı bal

Sosu için;

  • 500 g balkabağı
  • 1 orta boy çok olgunlaşmış trabzon hurması
  • 1 adet çok olgunlaşmış yerli muz
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Çiğ kabak çekirdeği

YAPILIŞI:

2 su bardağı yulaf ezmesini blenderdan geçirip un haline getiriyoruz. 1 su bardağı fındığı da ve balı da blenderdan geçirip tart kalıbı veya düz kalıpta bir tepsiye elimizle bastırarak şekil veriyoruz. Balkabaklarını fırın poşetinde üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve kabuk tarçın ile pişiriyoruz. Piştikten sonra balkabaklarını püre haline getirip sos için gerekli olan diğer malzemeleri de pürenin içine karıştırıyoruz. Ve tabanın üzerine döküyoruz. Süslemesi size kalmış! Ben çiğ kabak çekirdeği ve hindistan cevizini çok yakıştırıyorum 🙂 Afiyet olsun !

Bu sağlıklı pastanın size maliyeti: Yaklaşık 140 kalori (15 dilime bölündüğünde)